Dil Seçiniz
Telefon
WhatsApp
Telegram
İnstagram

Çocuk Diş Hekimliği

Çocuk Diş Hekimliği

Çocuk Diş Hekimliği Nedir?

 0-13 yaş grubu çocukların süt ve daimi dişlerinin sağlıklı olarak korunmasını, çürük, travma, kalıtımsal ve benzeri etkenlerin bu dişlerde oluşturduğu sorunların giderilmesini amaçlayan bir anabilim dalıdır. Pedodonti, bebeklik çağından itibaren çocukların ağız-diş sağlığını ve çene-yüz bölgesi gelişimini takip ve tedavi eden, aynı zamanda koruyucu önlemleri de içine alan diş hekimliği dalıdır.

Süt Dişleri Neden Önemlidir?

Süt dişleri toplam 20 tanedir. Süt dişlerinin en önemli görevi çocuğun beslenmesini sağlamaktır. Ayrıca konuşmanın düzgün gelişimi de süt dişlerinin varlığına bağlıdır. Süt dişleri, kapladıkları alanı kendilerinin yerine gelecek olan kalıcı diş için korumakta ve kalıcı diş sürerken ona rehberlik yapmaktadırlar. Süt dişi erken çekildiği zaman bu doğal yer tutuculuk fonksiyonu da ortadan kalkmaktadır.

Çocuk diş hekimliğinin birinci amacı, diş sorunlarının oluşmasını engelleyecek  önlemleri almak ve çocukları çürüksüz bir geleceğe yönlendirmektir. Bu amaçla uygulanan işlemlere Koruyucu Diş Hekimliği Uygulamaları denir.Koruyucu diş hekimliği uygulamaları arasında yüzeyel flor ve fissür örtücü işlemleri yer almaktadır.

Merkezimizde çocuk diş hekimliği tedavileri, diş hekimlerimizin gerekli görmeleri halinde ANESTEZİ altında yapılabilmektedir.

(Bu sitede verilen bilgiler sadece hastalarımızı bilgilendirmek amacı ile yayınlanmaktadır.Kesinlikle dişhekimi muayenesi yerine geçmemektedir.)